Vitamín K2: to, že nejste nemocní, neznamená, že jste zdraví

Biopotraviny jsou dnešním fenoménem. Přitom naše prababičky tyto potraviny sklízely ze svých polí a zahrádek nebo nakupovaly na trzích či v obchodech zcela běžně a neviděly v tom nějaký zázrak. A pokud by předložily pradědům chemické mňamky z marketu, následovalo by pravděpodobně vyhnání z chalupy :)

Skutečným problémem dnešní doby, který se Vás týká též a o kterém se pro jistotu raději nemluví, je absolutní nedostatek vitamínu K2 ve stravě. Člověk jej syntetizuje jen ve zcela nedostatečném množství a jediné potraviny, kde se opravdu nachází, pochází z volně se pasoucích býložravců krmených zeleným krmivem a slepiček z volných výběhů.

Nedostatek vitamínu K2 prokazatelně vede ke kornatění tepen a kalcifikaci orgánů, křehnutí kostí, rakovině, cukrovce, projevům předčasného stárnutí a obecně - jako každá těžká hypovitaminóza - významně zhoršuje a zkracuje Váš život. Naopak doplnění K2 do organismu a následné udržování fyziologické hladiny tohoto vitamínu má jednoznačně prokazatelně léčivý účinek a dokáže zvrátit většinu poškození organismu, a to včetně rozpuštění plaků v tepnách či destrukce rakovinných buněk.

Naše mléko a výrobky z něj vitamín K2 obsahují v přírodní vysoce účinné formě.

Často kladené otázky

Dobrý den, nejlépe letadlem. Přistát můžete bez problémů na poli vedle farmy.
test 2
test3
asd
asdasd

Vitamín K2: To že nejste nemocní neznamená, že jste zdraví

Vaše tělo je úžasný biochemický stroj. Na pozadí a bez Vašeho snažení běží celá řada systémů, která zajišťuje jeho bezproblémový chod - imunitní procesy, termoregulace, obnova poškození, odstranování odpadních produktů, trávení...

Na rozdíl od jiného složitého stroje, např. automobilu, Vaše tělo dokáže samo regenerovat, opravovat či úplně obměňovat opotřebené díly. Aby tyto mechanismy mohly správně fungovat, je třeba dodávat mu správné palivo, které obsahuje ta správná aditiva. Veškerou energii a stavební prvky získáváte z potravy, nápojů a okolního prostředí.

Vaše tělo je naprogramováno na určitou maximální životnost, která je podle posledních studií odhadována na 120 let. Po jejím překročení dojde ke ztrátě funkcí některého systému či orgánu a stroj se zastaví. Tyto buněčné odpočítávací hodiny má na starosti systém telomer, který určuje, kolikrát se buňka může replikovat. Každou replikací se telomery zkracují. Na konci cyklu již DNA buňky neobsahuje kompletní programové informace a buňka se buď vůbec nedokáže replikovat, nebo se replikuje s genetickou chybou jako buňka rakovinná.

Prodloužit telomery a tím i počet možných dělení buňky v současné době věda neumí - všechny pokusy vedly k rozsáhlému rakovinovému bujení. Cesta k prodloužení života a mládí tedy není ve složité genetické manipulaci, ale v jednoduché věci: nezabíjejte buňky Vašeho těla dřív, než zemřou věkem. Tím významně prodloužíte dobu života a buňky Vašeho těla budou mladší.

A co zabíjí Vaše buňky mnohem dříve, než jim doběhne životnost? V prvé řadě je to oxidační stres, v řadě druhé nevhodné palivo a ve třetí řadě nevhodné prostředí, ve kterém se pohybujete.


Oxidační stres (aneb všeho moc škodí)

Kyslík je pro buňky nezbytný prvek, bez něj se zastaví buněčné dýchání, přeměna energie a buňka zemře. Mozková za pár minut, svalová trochu déle. Kyslík ovšem v těle vytváří sloučeniny - tzv. volné radikály, které jsou pro tělo jedovaté. Fungující organismus se dokáže volných radikálů úspěšně zbavovat za předpokladu, že k tomu má podmínky. Ta první je něco, co lze definovat jako radost ze života, pohoda a klid - tedy žádný stres. V tomto případě tělo nemusí aktivovat stresové procesy a systémy (vývojově dáno strachem o život a honem utéct), ale má čas věnovat se vnitřní očistě.

Nevhodná strava

Aby očista mohla probíhat správně, je třeba tělu dodat palivo, ze kterého Váš biochemický stroj dokáže využít či syntetizovat požadované sloučeniny. Pokud do auta nalejete vodovatý benzín z rezavého kanystru, pojede špatně. Pokud natankujete třeba do dieselu benzín, nepojede vůbec a stroj se zastaví, stejně jako když si dáte guláš z mochomůrek a durmanu. Ale pokud do Vašeho auta budete průběžně tankovat ne úplně vhodné palivo koupené kdesi na černém trhu s kolísavou kvalitou, Vaše auto pojede jednou lépe, jindy hůř, a jeho životnost bude mnohem nižší, než by byla s palivem trvale kvalitním. A stejně jste na tom, pokud Váš biochemický stroj zásobujete chemicko-technologickými mňamkami z marketů, sice v krásných obalech a dobře vypadajícími, ale plnými chemie a škodlivých látek.

Nevhodné prostředí

Vezměte nové auto a začněte s ním jezdit třeba v písku a prachu, po pláži slanou vodou, po skalnatých či polních cestách. Asi je jasné, jak to bude s životností. Parkujte venku na plném slunci, mrazu a dešti a uvidíte, co to udělá s lakem, plastovými díly, čalouněním... A v neposlední řadě - vezměte auto, zaparkujte je před panelák a přijďte k němu za pár let. Pokud vůbec nastartujete, celá řada systémů bude nečinností poškozena - přilepená spojka, přirezlé brzdy, mrtvá baterie, prázdné pneu, degradované pryžové díly, náplně...

Analogicky: Vaše tělo potřebuje rozumný pobyt venku a pohyb. Bez pohybu si zničíte klouby (ty jsou vyživovány a regenerovány pouze tehdy, pokud se pohybují), ztratíte svalovou hmotu, poškodíte si cévní i další systémy těla. Pobyt venku potřebujete pro stimulaci imunitního systému a zejména pro vytvoření vitamínu D. Všude přece píšou, že bez vitamínu D to nejde.

Tady je ovšem ten zakopaný pes. Vitamín D potřebujete, ale je to jen polovina pravdy. Globální systém korporací Vám druhou polovinu nepřizná, a ani nezajistí. Šel by proti vlastním zájmům. Stejně jako učitelé potřebují studenty, dozorci vězně a politici voliče, farmaceutický byznys potřebuje nemocné. Mraky nemocných. Čím víc, tím lépe.

Kornatění tepen, plaky, bolesti - no paní (pane), co chcete ve Vašem věku...

Základní nosnou konstrukcí Vašeho těla je kostra. Stejně jako další buňky v těle, i kostní buňky stárnou, umírají a obměňují se. Tedy... měly by se obměňovat. Z každého letáku na Vás vykukují jogurty a jiné úžasné akční produkty narvané vápníkem. Přece když máte málo vápníku, nemáte stavební prvek. Kupte si v akci 2+1 zdarma...

Problém je v tom, že vápníku máme dost. Víc, mnohem víc, než potřebujeme. Ovšem aby celý složitý systém odplavení mrtvých kostních buněk a vytvoření nových mohl fungovat, musí mít k dispozici nejen vápník, ale i katalyzátory a podpůrné sloučeniny, kterými jsou hořčík, vitamín A, vitamín D a především vitamín K2. A zde je ten obrovský problém problém.

K2 totiž v západní stravě není

Vitamíny A a D tělo dokáže syntetizovat. Vitamín A třeba z mrkve :) a dostatek vitamínu D poskytne půlhodinový pobyt venku. Ovšem vitamín K2 je komplex sloučenin, který tělo nedokáže (s výjimkou prsního tkaniva do mateřského mléka) syntetizovat a v žádných potravinách v marketu jej nenajdete. Nikde. Přitom Vám jej stačí i stopové množství. Ale pokud jej nemáte, cyklus vápníku nefunguje. Místo do kostí se ukládá různě po těle - do cév, kalcifikuje mozkové pleny, vytváří ledvinové či jiné kameny, kalcifikuje vazivo, orgány... kalcifikuje kde co, jen ne kostru. Ta se stává křehkou, dochází snadno k vymknutím či zlomeninám, které se velmi špatně hojí.

Přitom je prokázáno (viz odkazy na konci stránky), že podávání stravy s vitamínem K2 nejen že kalcifikační procesy zastaví, ale dokáže je zvrátit. Plaky v tepnách zmizí, kalcifikace orgánů rovněž, kostra se zpevní, zmizí bolesti zad a kloubů. Chce to jen ten přírodní vitamín K2 v potravinách. Umělé doplňky na vrácení kalcifikace nefungují.

Vitamín K2

Jediný, kdo tento vitamín dokáže vyrobit, jsou bakterie a enzymatické procesy probíhající v trávicím traktu býložravců a drůbeže, pokud se pasou nebo jsou krmeny objemovým zeleným krmivem - trávou či senem. Tedy třeba krávy, kozy či slepice z volných chovů. Klecové a interní chovy a zvířata krmená granulemi, pšenicí a sójou vitamín K2 nesyntetizují, sami jej mají těžký nedostatek a je nutno tímto nedostatkem vzniklé nemoci potlačovat vysokými dávkami antibiotik a dalších léků v krmivech. Omezené množství vitamínu K2 dokáží vyrobit i bakterie při fermentaci - stopová množství K2 najdete v domácím kysaném zelí či pravém (a pro evropany v podstatě nepoživatelném) sýru natto ze sojových bobů.

Platí, že v tuku rozpustný K2 poměrně rychle degraduje - mléko z biofarmy po dvou dnech skladování v teple obsahuje jen polovinu K2 oproti mléku čerstvě nadojenému. Degradaci lze zpomalit zmražením či přírodním zpracováním - např. sýry či tvaroh z čerstvého mléka si obsah K2 zachovává mnoho dní. Vejce slepic, které se volně pasou či jsou krmeny zeleným, obsahují ve žloutku vysoká množství K2 a degradace je též poměrně pomalá.

Bylo prokázáno, že přírodní K2 je složen z několika látek (MK1 - MK9) a vliv má i optická afinita. Celý cyklus tohoto tzv. faktoru X není dosud spolehlivě popsán. Zřejmě z tohoto důvodu uměle vyrobené preparáty a potravinové doplňky nefungují buď vůbec, nebo nedokáží zvrátit již započaté procesy kalcifikace, a nedokáží tak nahradit suplementaci tímto vitamínem z přirozených zdrojů přijímaných v potravě.

Farma Jitunka

Naše kozy a ovce jsou krmeny výhradně objemovými krmivy. Mléko obsahuje vysoké dávky vitamínu K2 a opravdu funguje tak, jak popisuje literatura.

Máme teď aktuálně zpětnou vazbu od pána z HK, který v 90ti letech spadl z půdy a zlomil si stehenní kost nad kolenem. Zpočátku mu lékaři vzhledem k věku nedávali šanci, ale s údivem konstatovali, že pánovi se kosti hojí lépe než dvacetiletému, má silnou a pevnou kostru kterou lze bez problémů sešroubovat, a kdyby ze 4 metrů nedopadl na kovový vozík, asi by si nezlomil ani tu kost, protože mu jinak mimo několika modřin vůbec nic nebylo. Po pár měsících se vrátil z nemocnice, ještě se trochu belhá, ale je dál naším stálým zákazníkem. Dokud mohl, choval vlastní kozy a roky pil jejich mléko, dnes je odebírá od nás.

Pokud máte zájem, můžeme Vám na něj dát kontakt.

 

 

 

Odkazy

http://vyzivujicitradice.cz/uvod-k-blogu/#&panel1-9
http://www.paleolit.sk/jedno-tragicke-ponaucenie-alebo-kam-sa-stratil-vitamin-k2/
http://pi-centrum.e-shoper.net/clanky/85-kozi-mleko-a-jeho-vliv-na-zdravi/
https://www.celostnimedicina.cz/vitamin-k2-menachinon.htm
http://www.vylectese.cz/tento-vitamin-chybejicim-clankem-stravou-nemoci-smrti/
http://www.margit.cz/vitamin-k2/
http://vitaminy.doktorka.cz/vitamin-k2-pouziti-a-vyhody/
http://www.stalemladi.cz/vitamin-k2-zdroj-sily-nasich-babicek-mk7-mk4/
http://www.trendyzdravi.cz/prirodni-lecba/vapnik-a-vitaminy-k2-a-d3-dulezita-kombinace.html
https://www.goldfitness.cz/vitamin-k2-vitaminy-pro-zivot-ii-c62
https://www.zena.cz/zdravi/dva-vitaminy-vyleci-vetsinu-nemoci-rika-milan-calabek/r~i:article:807283/?redirected=1494595366
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/433650-vitamin-ktery-vyznamne-ovlivnuje-zdravi-dulezitych-tepen.html
https://gymbeam.sk/blog/vitamin-K-vsetko-co-o-nom
http://www.tvojlekarnik.sk/liecba/telo/vitaminy-a-mineraly/vitamin-k2-najdolezitejsi-vitamin-pri-ateroskleroze-a-osteoporoze/

Kozí mléko

Je hodnotná a lehce stravitelná potravina.Má jiné složení tuků a bílkovin a obsahuje více minerálních látek než mléko kravské.
Dále obsahuje látky schopné mobilizovat imunitní systém organizmu, čímž působí jako antialergen. Obsahuje více fosforu, vápníku, draslíku a hořčíku než kravské mléko.
Vzhledem k obsahu vitamínu A a niacinu a lehké stravitelnosti je vhodné i pro výživu kojenců, svými vlastnostmi má nejblíže k mléku mateřskému.
Má obsah mědi zinku, manganu, titanu,chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovou Tuk kozího mléka je přirozeně homogenní a tím lépe stravitelný.
Kyselina kaprilová a kaprínová pomáhá činnosti žláz s vnitřní sekrecí při léčení intestinálních koronárních poruch dříve narozených dětí.
Kaseín kozího mléka má víc aminokyselin glycinu, méně argininu a méně aminokyselin, které obsahují síru, zvlášť metioninu, než kravské mléko.
Má 320 kJ, sacharidy 4,5 g, bílkoviny 3,7 g, tuky 3,5 g.
Léčivé účinky kozího mléka jsou v celém světě vysoce ceněny a znali ho již staří Římané, kdy kozí mléko bylo považováno za „elixír krásy a dlouhověkosti" a bylo velmi ceněné. Dodnes se u mnoha horských národů kozí máslo s bylinkami používá jako součást řady léčebných mastí. Dlouhodobě známé léčebné účinky kozího mléka jsou podloženy i vědeckými studiemi. Kyselině mléčné obsažené v kozím mléku se přisuzují mimořádné léčivé účinky.

Výhodou kozíko mléka je, že může být zmraženo, aniž by se srazilo, jako je tomu u mléka kravského.  Mražené mléko je mnohem vhodnější než sušené, protože při sušení mléka a skladování sušeného mléka dochází k částečné oxidaci (žluknutí) tuků. Oxidované tuky ovlivňují negativně naše cévy, látkovou výměnu a celkově zatěžují organizmus

 

Pít kozí mléko se doporučuje při:

  • onemocnění trávicího traktu a „přidružených orgánů" (játra, slinivka) Zde se kladně projevuje zásaditější charakter a vyšší neutralizační kapacita kozího mléka.
  • Při žaludečních a střevních potížích (obsahuje mnoho enzymů, které příznivě ovlivňují trávení).
  • Ideálně se osvědčilo u alergií na kravské mléko.
  • Vynikající léčebné účinky má také jogurt z kozího mléka.
  • Alergie - Při vzniku dětských alergií se největší role přičítá obsahu kaseinu, což je bílkovinná frakce obsažená v kravském mléce.
  • Uvádí se, že lidská populace je v 60 až 70 % případů alergická na tyto bílkoviny. Vzhledem k tomu, že kozí mléko má odlišné složení a odlišný podíl bílkovinných frakcí, je snášeno bez problémů nejen u dětí, ale i u dospělých.
  • Revmatické bolesti - Vykazuje protizánětlivé účinky, protože posiluje imunitní systém.
  • Kožní alergie (ekzémy) - Zde především pomáhají koupele v syrovátce doplněné o stravování s vyloučením kravského mléka a výrobků z něj. Stačí přidat do koupele pár litrů mléka, nebo syrovátky.
  • Prevence nádorových onemocnění - Existují názory, že kozí mléko zde hraje aktivní roli. Například bylo pozorováno, že organismus kozy je schopen si vytvářet účinné protilátky a nikdy neonemocní rakovinou.

 

Zajímavé výsledky jsou též z pozorování pacientů, kteří pravidelně pili kozí mléko. Podobně bylo ve Francii úspěšně prokazováno snížení rizika opětovného propuknutí nemoci u již operovaných pacientů.
Má více masných kyselin než kravské (s kratším řetězcem).
Jsou lehce stravitelné a mohou přecházet přímo do krve už v žaludku.

 

Nejčastějšími příznaky alergické reakce na bílkovinu kravského mléka BKM jsou:

  • Atopická dermatitida (ekzém)
  • Kopřivka
  • Astma
  • Anafylaktický šok
  • Zažívací symptomy

 

Kozí mléko jako součást zdravé výživy

V posledních desetiletích se staly nejrůznější formy alergií doslovnou metlou lidstva. Naštěstí ne smrtící, jako AIDS, ale výrazně snižující kvalitu života. Jednou z velmi rozšířených je alergie na kravské mléko, která je rozšířena v dětské populaci až v 7,5 %. Potěšující skutečností však je, že 60 - 70% z takto postižených dětí má šanci dále mléko konzumovat. Ovšem mléko kozí, na které alergické nejsou!
Dobrou zprávou je, že kozí mléko není vhodné jen pro malé pacienty, ale také pro dospělou populaci, která docení celou řadu jeho výhod, jež ho mohou upřednostňovat před mlékem kravským. Kozí mléko je doporučeníhodné nejen díky vyššímu obsahu fosforu, vápníku a vitamínu D, ale především pro odlišné složení bílkovin a tuků, které jej činí stravitelnějším. V minulosti bylo kozí mléko doporučováno a s úspěchem podáváno při celkovém oslabení organismu, tuberkulózní pacienti jej často označovali za rozhodující faktor svého vyléčení. V dnešní době hospodářského dostatku můžeme kozí mléko úspěšně používat z celé řady dalších důvodů. Pomáhá při onemocněních trávícího traktu a přidružených orgánů, jako jsou játra či slinivka. Má totiž zásaditější charakter nežli mléko kravské a tudíž vyšší neutralizační kapacitu. Příznivě působí při oslabení imunitního systému, které je v dnešní době civilizací poznamenaného života žel časté. Švýcarští odborníci z oboru zdravé výživy zdůrazňují, že pravidelné pití kozího mléka může potlačit i tvrdošíjná onemocnění kůže, na čemž se může podílet i jeho pozitivní vliv na nervovou soustavu člověka, jejíž přetížení či nevyrovnanost může mít na kožních potížích významný podíl. Existuje tedy řada pádných důvodů, proč bychom se měli navracet k produktu, který byl kdysi v našich zemích běžně dostupný a s výhodou používaný.

Proč nabízíme krmné a dekorační sýry?

Začneme otázkou. Pečete na Vánoce cukroví, vaříte si doma jídlo, upečete občas buchtu, vyrobíte kremroli? Evropská unie tuto činnost zatím nezakázala, pokud si výrobky slupnete doma v rodině, ale běda Vám, pokud byste chtěli třeba upečené cukroví či kremroli prodávat na trhu či na internetu. V tu chvíli nastoupí milion nařízení a vyhlášek a zjistíte, že na kremrole potřebujete atest za desítky tisíc, nemůžete je dělat ve Vaší kuchyni, protože nemáte ty správné unijní kachličky a schválený dřez se schválenou bezdotykovou baterii, nemůžete je skladovat v lednici, protože ta Vaše je zcela neunijní a mixér nemá správný a povolený úhel nožů...

Uháčkovali jste svému dítku panenku či ušili medvídka plyšáka? OK... ovšem pokud totéž budete chtít vyrábět tzv. na kšeft a prodávat třeba na Fleru, musíte mít atest státní zkušebny, že používáte nezávadné materiály, další atest, že dítko neurve a nespolkne knoflík, který simuluje vočičko :o) - asamozřejmě,  atesty je třeba pravidelně opakovat a platit a platit a sledovat legislativu, protože co platilo včera, nemusí platit dnes a zítra je to zase jinak...

Nebo taková domácí zabíjačka. EU to vidí tak, že jakmile pozvete sousedy, čeká na Vás pokuta až 300 000 Kč. Sousedi by třeba mohli zjistit, jak opravdu chutná maso, a přestali by kupovat křehčenou pahmotu z produkce technologicko-chemicko-potravinářských závodů a továren. A jedním vrzem je třeba zakázat i léčivé rostliny :)

Už to došlo tak daleko, že pokud se podaří v tichosti Monsantu a dalším nadnárodním korporacím prosadit a schválit, nebudete si moci ani nechat brambory či fazolky na sadbu. Bude to trestný čin, sázet bude možno pouze certifikovanou sadbu. Doplňme, že náležitě geneticky modifikovanou, aby v další generaci už nevzešla a museli jste si koupit další. Zatím se (pravděpodobně) celý nesmysl díky peticím podařilo zastavit, ale jak je jednou v EU nějaká křivárna na stole...

Je to o tom, že korporace fakt nemají rády, když přicházejí o zisk. Takže pokud Vaše kremrole či panenky spinkalínky budete chtít prodat, udělat tím někomu radost a přivydělat si pár korun, buď začnete byrokratický nikdy nekončící kolotoč s desetitisícovými náklady, nebo je prostě - přejmenujete.

Panenky nebudou panenky, ale dekorační předměty. Medvídek nebude plyšová hračka pro děti, ale maskot na poličku. A Vaše kremrole nebo naše sýry prostě budou dekorační nebo krmné.

V podstatě o nic nejde, dnešní společnost je díky EU a celé řadě jejich nesplnitelných a pitomých požadavků nucena lhát všude - o emisích motorových vozidel, o bezpečnosti a migrantech, o dotacích, rumu co není rum, másle co není máslo, jahodové marmeládě z jahod co není marmeláda ale ovocná pomazánka, o moc výkonných vysavačích či topinkovačích. Neřešme to. Dokud budeme v EU, budou sýry z naší farmy krmné a dekorační. A třeba se někdy dočkáme procitnutí a naše kvalitní domácí sýry bez éček a chemie budou moci být opět domácí - což je nyní rovněž Evropskou unií zakázaný přívlastek u potravin.

 

Složení a výroba našich krmných sýrů v porovnání s průmyslovým zpracováním

Při průmyslovém zpracování mléka na sýr je třeba:

• mléko z dojících automatů přelít do (snad) vymytých zásobníků na farmě
• mléko ze zásobníků je třeba přelít do (snad) vymytého  cisternového svozového vozu
• v tomto voze se smíchá mléko z kvalitních i nekvalitních farem
• mléko ze svozových vozů je třeba přečerpat do (snad) vymytých tanků v mlékárně
• mléko v mlékárně se kompletně odstředí - oddělí se cenný mléčný tuk
• do vodovatého odstředěného mléka se doplní tuk - co nejlevnější, např. emulgovaný palmový
• do upraveného předehřátého mléka je přidáno syřidlo + sůl a technologickými postupy (ohřátí, zchlazení) vznikne sýr
• výsledný produkt je doplněn o chemii, aby vyržel a líbil se - zvýrazňovače chuti, stabilizátory, konzervanty, barviva
• u ochucených sýrů je doplněna chemie a koření
• produkt je zabalen a distribuován zákazníkům

Na farmě Jitunka vzniká sýr následovně:

• mléko z dojícího automatu jde přímo bez odstředění či úprav do nerezového výrobníku
• do neupraveného ještě teplého mléka je přidáno syřidlo + sůl a technologickými postupy (ohřátí, zchlazení) vznikne sýr
• u ochucených sýrů je doplněno koření
• produkt je zabalen a distribuován zákazníkům

 

Nyní je Vám snad jasné, že při průmyslovém zpracování vzniká sýr pro lidi, zatímco u nás na farmě sýr krmný a dekorační :o)

 

0 x Košík

Košík a dodací údaje

Zavřít

Zboží v košíku

ObrázekNázev výrobkuKusůCena/ksCenaUpravit
Doprava (hmotnost zboží v košíku je 0kg, pošleme Vám celkem 0 balíků) 0 Kč 
Celkem: 100 Kč
Cena dopravy: maximální hmotnost balíku, kterou přepravce akceptuje, je 20 kg. Cena za každý balík (doprava + balné + pojištění) je 100 Kč.
Při ceně zboží nad 3 000.00 získáváte DOPRAVU ZDARMA.

Doprava a platba Položky v košíku byly upraveny - zkontrolujte prosím nastavení dopravy a platby

Doporučujeme objednat společně s vybraným zbožím

Příslušenství za výhodné ceny

Fakturační a doručovací adresa

Tato adresa bude uvedena na faktuře.






Doručovací adresa je odlišná od fakturační?

Firemní údaje

Nákup na IČ upřesňují naše obchodní podmínky.

Podmínkou nákupu na firmu je uvedení platného IČ.

Pokud neuvedete DIČ, jste z naší strany považováni za Osobu nepovinnou k dani dle § 5 odst. 1 ZDPH (osobu nepodnikající). Námi vystavený daňový doklad nebude uveden v našem Kontrolním hlášení k DPH a nebudete si moci uplatnit odpočet DPH.

  • U fyzické osoby bude do faktury přeneseno jméno a příjmení z fakturační adresy. Pokud uvedete název firmy, bude uveden za jménem a příjmením.

    U právnické osoby bude do faktury přenesen název firmy, nikoliv jméno a příjmení z fakturační adresy. Vaše jméno a příjmení přesto požadujeme zadat - je to z důvodu případné komunikace týkající se objednávky.